Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Escher in het Paleis

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Den Haag

De kunstwerken van Maurits Cornelis Escher zitten zo goed in elkaar, dat u er uren naar kunt kijken. De bekendste werken van de kunstenaar zijn bij Escher in het Paleis te bewonderen, samen met een steeds wisselende selectie van zijn minder bekende creaties. Ook werk van andere kunstenaars die geïnspireerd werden door de meesterstukken wordt tentoongesteld, net als beelden uit het persoonlijk archief van de familie Escher.

Achter de naam van het museum schuilt nog een tweede verrassing: het museumpand is namelijk lang in bezit geweest van de Koninklijke familie. Zo werd het Paleis door Koningin Emma gebruik als winterverblijf en was het van de vorstinnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix het werkpaleis. Het gouden balkon aan de voorzijde van het paleis deed lang dienst voor het fameuze zwaaien tijdens Prinsjesdag.

Naast de schitterende kunst van MC Escher kunt u het Koninklijk verleden dus ook bewonderen. Zo is het museumcafé gevestigd in de voormalige keuken van Koningin Emma. /p> Meer informatie

  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.