Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Het Mauritshuis

  • Regio: Zuid-Holland
  • Plaats: Den Haag

In het gezellige stadscentrum van Den Haag, maar 21 minuten rijden van Vakantiepark Kijkduin verwijderd, vindt u het Mauritshuis. Het Mauritshuis is een historisch gebouw uit de 17e eeuw, dat vandaag de dag als museum voor kunst uit deze zelfde eeuw dient. Circa 800 werken van diverse kunstenaars zijn hier verzameld, zoals het wereldberoemde 'Meisje met de parel' van Vermeer, 'De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp' van Rembrandt en 'Het puttertje' van Fabritius. Ook werken van Rubens, Jan Steen en Frans Hals kunt u hier bewonderen.

Danzij de bijzondere verzameling wordt dit gebouw ook wel een schatkist genoemd. Het Maurtishuis biedt tegenwoordig 6400 vierkante meter expositieoppervlakte. Maar ook de buitenkant van het gebouw is indrukwekkend. Het gebouw is één van de architectonische hoogtepunten van de 17e eeuw.

De getoonde foto's zijn eigendom van het Mauritshuis.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.