Vakantiepark Kijkduin

Het Mauritshuis

Nederlandse kunst uit de 17e eeuw

In het gezellige stadscentrum van Den Haag, maar 21 minuten rijden van Vakantiepark Kijkduin verwijderd, vindt u het Mauritshuis. Het Mauritshuis is een historisch gebouw uit de 17e eeuw, dat vandaag de dag als museum voor kunst uit deze zelfde eeuw dient. Circa 800 werken van diverse kunstenaars zijn hier verzameld, zoals het wereldberoemde 'Meisje met de parel' van Vermeer, 'De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp' van Rembrandt en 'Het puttertje' van Fabritius. Ook werken van Rubens, Jan Steen en Frans Hals kunt u hier bewonderen.

Danzij de bijzondere verzameling wordt dit gebouw ook wel een schatkist genoemd. Het Maurtishuis biedt tegenwoordig 6400 vierkante meter expositieoppervlakte. Maar ook de buitenkant van het gebouw is indrukwekkend. Het gebouw is één van de architectonische hoogtepunten van de 17e eeuw.

* Bovenstaande prijzen zijn de huurprijzen. Exclusief bijkomende kosten: toeristenbelasting à € 3,30 per persoon per nacht, eventuele voorkeurstoeslag, eventuele eindschoonmaak en waarborgsom. Voor de typen Comfort 6, K6A en K7A is de eindschoonmaak verplicht. De kosten hiervoor zijn reeds inbegrepen in de prijs. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.